Trend Perkembangan Industri Pembuatan Mainan Kanak-kanak

- Nov 16, 2020-

Trend perkembangan industri pembuatan mainan kanak-kanak&# 39


Trend inovasi teknologi mainan pintar: Dengan kemajuan berterusan transformasi dan peningkatan industri China&# 39, industri perisikan buatan&# 39 saya telah berkembang pesat setelah sokongan kuat negara&# 39. Dari analisis laporan kerja kerajaan baru-baru ini, dapat dilihat bahawa prospek pembangunan industri kecerdasan buatan tidak terbatas. Ketika dilaksanakan dalam industri tertentu, teknologi yang berkaitan telah digunakan secara meluas dalam aliran maklumat dan pengurusan logistik perusahaan tradisional. Dalam bidang pendidikan anak-anak&# 39, teknologi kecerdasan buatan juga telah diterapkan secara beransur-ansur. Industri pembuatan mainan kanak-kanak&# 39 juga telah membuka tirai aplikasi teknologi kecerdasan buatan secara serentak.


Pengalaman mainan interaktif sebenar memulakan gelombang baru: kemas kini berulang teknologi maya telah melancarkan revolusi teknologi dalam pengalaman interaktif mainan. Dari VR hingga AR, teknologi interaksi realiti telah memicu gelombang baru dalam industri permainan, memicu minat anak-anak&# 39 untuk bermain, dan teknologi baru yang menggabungkan kelebihan AR dan VR juga diperkenalkan. Pengalaman interaktif realiti campuran dan bersepadu yang sangat maju membuka pengalaman bermain interaktif teknologi yang lebih baik untuk kanak-kanak. Dalam teknologi baru ini, kanak-kanak tidak hanya menggunakan penglihatan dan sentuhan untuk berinteraksi, tetapi juga dapat menggerakkan pendengaran, bau dan juga rasa dan persepsi lain dan pengalaman bermain interaktif antara mainan, menjadikan anak-anak pengalaman interaksi mainan yang lebih dimensi dan realistik.

IMG_9643

Mainan menumpukan pada memupuk keperibadian anak-anak&# 39: ibu bapa muda moden adalah kumpulan pembelian utama mainan anak-anak&# 39, dan mainan yang disukai oleh anak-anak juga mesti disetujui oleh ibu bapa mereka. Generasi ibu bapa muda ini umumnya berpendidikan tinggi, dan telah membentuk permintaan pengguna yang berbeza dan diperibadikan dalam era yang pelbagai, yang juga tercermin dalam penggunaan produk mainan kanak-kanak&# 39. Ibu bapa bukan sahaja memerlukan kedudukan mainan yang tepat, tetapi juga tujuan yang jelas dalam reka bentuk berfungsi. Ini juga merupakan ciri baru pembuatan mainan kanak-kanak' Anak-anak yang hanya anak-anak sekarang mempunyai ruang sosial yang terhad, jadi mainan anak-anak juga harus fokus untuk mengintegrasikan fungsi interaktif, sehingga anak-anak dan anak-anak lain dapat dihubungkan melalui mainan untuk membantu anak-anak belajar berkolaborasi dan berinteraksi.

202010251336212298