Pengurusan Harian Tikar Keselamatan Di Tadika

- Jan 08, 2021-

Pengurusan tikar keselamatan harian di tadika


Tadika adalah tempat aplikasi penting untuk tikar keselamatan. Oleh itu, dalam kehidupan seharian, bagaimana menjadikan tikar keselamatan tadika lebih baik digunakan. Saya percaya bahawa banyak orang tidak dapat menguasai kaedah saintifik. Oleh itu, izinkan saya memperkenalkan peraturan pengurusan harian tikar keselamatan tadika.


Bersihkan tikar keselamatan tadika setiap hari atau keringkan pel dengan pel bebas minyak yang dirawat; pel basah dengan air sejuk dan larutan pencuci tiruan yang dicairkan; jangan bilas, dan cat semula beberapa tempat yang telah jatuh; jika lantai mempunyai kotoran atau bintik-bintik, Boleh dilap dengan lembut; untuk bintik-bintik yang sukar dikeluarkan, bulu keluli boleh digunakan dengan ringan; untuk tempat dengan pejalan kaki yang kerap, pembersihan tempat boleh dilakukan.


Tikar keselamatan tadika dilakukan setiap hari: sering menyemburkan agen penggilap polimer untuk membantu menghilangkan jejak yang ditinggalkan oleh pembersih, tetapi jika lilin yang digunakan sebelumnya sangat tebal, jangan menyemburkannya lagi.


Secara berkala: lilin tanah atau agen penggilap jelas terkumpul, kotoran tertanam di dalam tanah atau permukaan tanah pudar, lilin di tanah harus dikeluarkan; gunakan mesin waxing untuk melindungi jubin lantai getah untuk membersihkan seperti biasa.


Langkah berjaga-jaga untuk jubin lantai getah luaran di tadika: Elakkan pelarut dan minyak, dan hanya gunakan pel debu dan pembersih alkali. Bulu keluli yang kasar atau tikar sintetik, ozon dan cahaya matahari akan menyebabkan lantai getah retak dan bertambah tua, jadi elakkan.

202001101012536297_