Tempat Keselamatan Untuk Kanak-kanak Bermain Jongkong

- Apr 05, 2021-

Children' saw adalah sejenis peralatan hiburan kanak-kanak&# 39 yang menyediakan sukan, riadah dan hiburan kepada kanak-kanak berdasarkan prinsip tuas senaman. Kanak-kanak di kedua hujungnya mempunyai kesan tekanan yang berbeza pada gergaji besi. Satu sisi adalah kekuatan dan yang lain adalah tekanan, membentuk konfrontasi. Jarak antara anak dan titik sokongan tetap pertengahan membentuk lengan momen. Anak-anak bergerak dengan bantuan graviti bumi&# 39, menggunakan prinsip leverage, masing-masing bergiliran bertindak sebagai kekuatan, masing-masing memberikan percepatan antara satu sama lain, dan menikmati keseronokan mengangkat dan menurunkan dalam kitaran.


Sebagai salah satu peralatan permainan luaran kegemaran kanak-kanak&# 39, sama ada di taman permainan komuniti atau taman rekreasi, gergaji besi disediakan untuk kanak-kanak bersenang-senang. Walau bagaimanapun, bagi kanak-kanak yang baru mula bermain, jika mereka digunakan dengan tidak betul, masih akan ada beberapa situasi yang tidak dijangka dalam permainan, terutama untuk anak-anak yang lebih muda, kerana kemampuan mengawal diri mereka yang lemah, lebih baik jika orang dewasa menemani untuk bermain dengan gergaji besi. Jangan biarkan anak-anak muda bermain tanpa orang dewasa. Di samping itu, semasa bermain gergaji besi, ibu bapa yang menemani juga harus memperhatikan pengetahuan keselamatan berikut.

IMG_8111

Apabila anak baru mula bermain di gergaji besi dan belum menyesuaikan diri, orang dewasa harus menumpukan perhatian untuk tinggal bersama anak dan memperhatikan kawalan keseimbangan anak. Sekiranya anak tidak mempunyai kemampuan untuk menjaga keseimbangan yang baik, ambil tindakan perlindungan setiap saat untuk mengelakkan anak jatuh. Terluka. Selain memperhatikan keselamatan permainan anak-anak anda, anda juga harus memerhatikan anak di hujung gergaji untuk melihat apakah orang lain mempunyai keseimbangan yang baik. Di samping itu, kanak-kanak harus dibimbing seorang demi seorang untuk bermain di gergaji besi. Elakkan duduk di satu sisi dan separuh lagi dengan beberapa anak. Kanak-kanak di kedua-dua belah pihak juga harus duduk bersemuka untuk bermain. Ini juga merupakan jaminan penting untuk menjaga keseimbangan.


Kanak-kanak mesti memegang pegangan tangan dengan erat ketika bermain di gergaji besi, dan jangan melepaskan tangan sesuka hati. Kaki semestinya mendarat dan menendang untuk memberikan pengaruh seterusnya. Kekuatannya adalah untuk memastikan pergerakan lancar, dan gergaji naik dan turun untuk memastikan pusat graviti seimbang. Ingatlah untuk tidak membiarkan anak berdiri dari kedua sisi gergaji dan berjalan di atas balok sesuka hati, sehingga mudah terjatuh kerana ketidakseimbangan. Terdapat banyak kanak-kanak yang bermain gergaji besi, dan mereka mesti mengikut perintah ketika giliran mereka tidak, berdiri pada jarak yang agak selamat, dan menunggu giliran dengan sabar.

202007280929095770