Mainkan Peralatan Main Kanak-kanak Luar dengan betul

- Nov 20, 2020-

Mainkan peralatan permainan kanak-kanak luar&# 39 dengan betul


Pada masa kini, anak-anak mempunyai persekitaran tumbuh yang lebih baik dan baik di bawah jagaan ibu bapa mereka. Terdapat banyak peluang untuk bermain kemudahan hiburan kanak-kanak di luar. Agar kanak-kanak dapat bermain dan membesar dengan sihat, sebelum bermain kemudahan hiburan kanak-kanak di luar ini, perlu mendidik anak-anak mengenai keselamatan dan pengetahuan pencegahan kemalangan, supaya anak-anak memperhatikan keselamatan dan mempunyai rasa perlindungan diri dalam proses bermain. Ini adalah asas untuk bermain lengkap.


Kanak-kanak secara semula jadi berani. Mereka suka mendaki dan meneroka perkara baru. Walaupun mereka takut pada diri sendiri, rasa ingin tahu dan sifat suka bermain mereka sering menyebabkan mereka lupa akan kewujudan bahaya. Oleh itu, peringatan syarikat ibu bapa dan bimbingan adalah mustahak. Ingatkan anak mana tempat yang berbahaya dan latihan mana yang boleh membahayakan diri sendiri. Biarkan anak-anak tidak melompat dari tempat tinggi sesuka hati, atau menyingkirkan kemudahan perlindungan sesuka hati.

IMG_3622

Ibu bapa menemani anak-anak mereka bermain bersama. Selain mengajar anak-anak bermain dengan selamat, mereka juga harus berhati-hati untuk menghentikannya tepat pada waktunya jika mereka membuat situasi berbahaya. Di taman permainan luaran, selain kemudahan hiburan luar, ada juga perkara lain yang mengganggu permainan' Contohnya, melintas pejalan kaki dan kereta boleh mengancam keselamatan kanak-kanak. Oleh itu, ibu bapa harus menjaga anak-anak mereka dan mencegah mereka berjalan sesuka hati, mengelakkan pejalan kaki dan kereta. Kemungkinan bahaya.


Apabila terdapat banyak orang di taman permainan, anda juga harus optimis terhadap anak-anak anda agar tidak tersesat. Sekiranya anak sudah dapat bercakap, dia juga harus mendidik anak untuk memberitahu alamat keluarga, nama ibu bapa dan maklumat hubungan. Ingatan maklumat asas ini juga dapat membantu anak mencari rumahnya dengan bantuan pejalan kaki atau polis sekiranya mereka berpisah dengan ibu bapa mereka. . Kadang-kadang ibu bapa benar-benar harus pergi sebentar, dan yang terbaik adalah mempercayakan kenalan atau orang yang dipercayai untuk menjaga mereka sementara dan memberitahu anak-anak mereka untuk tidak lari.