Cara Pilih Dan Beli Peralatan Permainan Taman Berkualiti Tinggi

- Mar 19, 2019-

Peralatan bermain luar ruangan terdiri daripada panel, jambatan, slaid, bumbung, tangga, keratan, platform, pos, tiub slaid, pendaki dan tali bersih, dan sebagainya. Semua permukaan tidak boleh mempunyai sebarang objek tajam yang menonjol, dan setiap bahagian mempunyai banyak model dan pelbagai warna untuk dipilih.

Slaid gabungan direka dengan bijak, warna-warna cerah, dan semua komponen plastik digabungkan dengan ketat, ia membawa keselamatan, kegembiraan kepada anak-anak kita.

IMG_0424

Sekarang mari kita bincangkan tentang keselamatan peralatan permainan di luar.

Sebagai peralatan bermain kanak-kanak, ia harus membawa kebahagiaan kepada kanak-kanak, bukan kecederaan, jadi keselamatan pertimbangan pertama ketika membeli peralatan bermain luar ruangan.

Keselamatan adalah dari dua bahagian, yang pertama ialah keselamatan bahan mentah, dan yang kedua ialah keselamatan reka bentuk.

Pertama, bahan mentah mesti selamat.

Peralatan slaid kombinasi umumnya terdiri daripada dua bahagian: plastik (terutamanya bahagian slaid) dan keluli (bingkai keluli dan platform).

Kualiti plastik antara domestik dan asing tidak begitu berbeza, tetapi harganya lebih murah daripada negara-negara asing dengan kualiti yang sama. Dari segi parameter yang relevan, seperti rintangan kimia, ringan dan ketahanan, warna tidak pudar untuk masa yang lama, dan boleh menahan matahari dan hujan luar selama beberapa tahun tanpa kerosakan, ini adalah perkara penting ketika memeriksa kualiti plastik.

Keluli, bahan mentah utama kedua yang digunakan dalam peralatan permainan di luar. Slaid gabungan biasanya digunakan di luar rumah, walaupun di dalam rumah, pencegahan karat juga sangat penting. Oleh itu, pembuatan alat permainan luar kolam biasanya melapangkan tiang keluli dengan filem di permukaan atau langsung membuat rawatan anti karat di permukaan. Harga dua proses berbeza. Ketebalan paip keluli mestilah sekurang-kurangnya 2 MM, diameter 114MM, dan ketebalan platform harus melebihi 2 MM.

IMG_0761

Kedua, reka bentuk mestilah selamat.

Semua reka bentuk mestilah ergonomik. Apabila kanak-kanak bermain di atas slaid, terutamanya di gelongsor lingkaran pastikan mereka tidak akan terbang. Semua bahagian slaid kombinasi di mana kanak-kanak boleh menyentuh tidak boleh mempunyai protrusions tajam, ia boleh menghalang kanak-kanak daripada cedera dan pendarahan ketika bermain.

Sebagai pereka taman permainan harus mempertimbangkan masalah akumulasi air di platform. Kita harus meletakkan beberapa lubang bocor di platform. Pada masa yang sama, lubang bocor tidak boleh menjadi tajam. Jika tidak, berbahaya bagi kanak-kanak untuk terjebak apabila mereka tidak berkaki ayam. Adalah lebih baik untuk membuat kebocoran ini, supaya mereka dapat menghentikan anak-anak untuk tergelincir ketika bermain.

Bahagian tangga mesti ditutup, dan tidak ada tepi tajam untuk menghalang kaki kanak-kanak.

Biasanya disyorkan menggunakan plastik atau getah di atas gelangsar permainan luaran, kerana lantai plastik atau getah tidak akan menyakitkan apabila anak-anak jatuh, dan kebolehtelapan airnya baik.