Perbezaan Antara Slaid Taman Air Dan Slaid Taman Permainan Biasa

- Jun 09, 2020-

Apakah perbezaan antara set luaran di taman air dan peralatan biasa?

Gelongsor air dibahagikan secara kasar kepada dua kategori. Salah satunya adalah peralatan gelongsor taman air yang besar dengan tensor bahkan beratus-ratus meter panjang. Kedua, ini adalah jenis permainan air slaid dengan fungsi permainan air yang biasa digunakan di tadika.

IMG_1454

Mari&# 39 pertama bercakap mengenai kategori kedua.

Dari segi fungsi, selain fungsi hiburan slaid umum, slaid air juga telah menambahkan banyak fungsi bermain air, seperti baldi, daun teratai yang menetes, senapang air, air pancut, tirai air, roda air dan sebagainya . Oleh kerana fungsi permainan air ditambah, peralatan taman permainan air juga menambahkan lebih banyak ciri yang menyeronokkan untuk menarik minat kanak-kanak.

Mengenai perancangan, pengeluaran dan pemasangan peralatan slaid air, kesukaran slaid air meningkat beberapa kali berbanding slaid umum. Pertama sekali, dari segi perancangan rintangan kakisan, komponen logam seperti besi pasang besi dan tangga slaid umum hanya perlu mempertimbangkan tahap ketahanan cuaca, ketahanan semburan garam umum, dan perancangan pencegahan karat dan karat. Walau bagaimanapun, air di persekitaran taman air di mana kemudahan gelongsor air selalu terdapat disinfektan, air dan disinfektan mempunyai kesan kakisan yang kuat pada bahagian logam struktur slaid dan lapisan penampilan pada permukaan bahagian logam. Selain itu, kami juga mempertimbangkan tahap ketahanan cuaca yang tinggi, ketahanan semburan garam, ketahanan air garam, rintangan karat dan kakisan. Oleh itu, komponen logam dari peralatan gelongsor permainan air adalah tahap tinggi dari segi perancangan anti karat. Pelan anti-karat peralatan slaid gabungan luaran biasa jauh lebih rendah daripada kereta. Pelan anti-karat gelongsor taman permainan air beberapa kali lebih tinggi daripada sebuah kereta.

Dari segi pengeluaran, gelongsor air menambah banyak fungsi permainan air, seperti roda air, daun teratai yang menetes, air pancut, tirai air, meriam air, senapang air, baldi dan sebagainya. Ini' lebih rumit dan sukar dalam pembuatan dan pemasangan. Jadi harganya juga lebih tinggi daripada peralatan permainan luar luar biasa dengan slaid.

IMG_3637