Perkembangan Industri Mainan Pendidikan Kanak-kanak

- Nov 17, 2020-

Prospek pembangunan industri mainan pendidikan anak-anak&# 39


Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, perkembangan industri mainan pendidikan anak-anak China telah memasuki jalur cepat. Walau bagaimanapun, tidak sukar untuk dijumpai melalui pemerhatian bahawa gaya mainan pendidikan anak-anak yang laris di pasaran kebanyakannya berdasarkan produk asing dalam reka bentuk, dan ada juga produk tradisional Cina, produk yang benar-benar menggunakan kemampuan reka bentuk bebasnya dijual secara relatif beberapa.


Dengan tahap keterbukaan dan integrasi pasaran mainan antarabangsa yang tinggi, kesan dan pengaruh jenama antarabangsa terhadap pasaran mainan China semakin meningkat. Malah mainan tradisional domestik yang tahan lama berada di bawah tekanan besar. Sebab apa? Sebab utama adalah bahawa promosi dan pengembangan produk mainan pendidikan tradisional lemah, sementara mainan jenama antarabangsa bergantung pada reka bentuk dan aplikasi berteknologi tinggi, yang telah menyebabkan kesan yang kuat pada pasaran.


Ini menyebabkan kelemahan secara beransur-ansur dalam penjualan mainan pendidikan anak-anak tradisional&# 39 di negara saya. Ini tidak hanya tercermin dalam industri mainan, tetapi juga dalam proses perindustrian yang pesat, yang merupakan tren industri yang biasa di semua lapisan masyarakat. Mainan kanak-kanak&# 39 yang dihasilkan oleh barisan pemasangan moden mempunyai reka bentuk baru dan cantik, yang sangat menarik bagi kanak-kanak. Penggunaan teknologi tinggi juga menjadikan mainan penuh dengan rasa kontemporari. Walau bagaimanapun, penampilan mainan pendidikan tradisional tidak mempunyai kebaruan, yang menjadikan kanak-kanak mengalami keletihan estetik.

202009261326195687

Dengan peningkatan taraf hidup ekonomi di pasaran domestik, ibu bapa memberi perhatian yang lebih kepada pendidikan prasekolah&# 39 dan mengemukakan keperluan yang lebih tinggi untuk mainan pendidikan anak-anak&# 39, yang juga mendorong inovasi berterusan dan perkembangan industri mainan. Pada masa ini, peranan utama dalam pasaran mainan antarabangsa masih merupakan jenama barat terkemuka, yang menduduki pasaran mainan pendidikan mewah berdasarkan reka bentuk kreatif dan teknologi pengeluaran mereka yang menarik.


Walau bagaimanapun, kebanyakan jenama mainan domestik bermula lewat dan mempunyai titik permulaan yang rendah. Sebilangan besar syarikat malah berubah dari pengeluaran OEM jenama antarabangsa yang asal. Hak untuk bercakap dalam rantaian industri mainan pendidikan anak-anak&agak lemah, dan kemampuan untuk mengembangkan pasaran agak terhad. Sebilangan besar dari mereka bergantung pada persaingan harga primitif untuk membangun pijakan di pasar, dan kedudukan produk pada dasarnya berada dalam julat kelas rendah. Agar mainan domestik dapat dikembangkan lebih jauh, mereka harus berinovasi, mengembangkan teras produk dan permainan, dan mempromosikan pengembangan industri mainan China&# 39 ke tahap baru.

O1CN0193m2Zf1njkkaAt9CO_!!2115435126