Penggunaan Betul Peralatan Kecergasan Luaran Dan Perkara Perlu Perhatian

- Mar 14, 2019-

Dengan perkembangan masyarakat, akan terdapat lebih banyak kaedah kecergasan yang sesuai untuk penatua dalam masyarakat. Peralatan kecergasan luaran juga akan dibangunkan dari segi kecerdasan, minat, dan kerumitan. Tetapi ia mesti digunakan secara saintifik, jika tidak, ia akan menjadi tidak produktif. Ia perlu untuk menjalankan badan, dan dilindungi daripada kerosakan.

Perhatikan satu: Jangan bersenam secara berlebihan. Orang yang pernah mengambil bahagian dalam senaman fizikal, biasanya nadi tidak boleh melebihi 110 kali / minit, dan yang lebih tinggi tidak boleh melebihi 120 kali / minit. Orang yang tidak mengambil bahagian dalam latihan fizikal harus terlebih dahulu memilih barangan sukan yang sesuai dengan mereka. Panas selama kira-kira 10-15 minit. Ini akan menghalangi leher, pinggang dan merosakkan saraf anda.

timg (2)

Nota 2: Pastikan untuk melakukan aktiviti persediaan sebelum bermain di peralatan kecergasan luaran.

Nota 3: Buat beberapa aktiviti akhir selepas latihan. Orang-orang tua dengan hipertensi dan penyakit jantung, mesti berjalan-jalan dan menampan selama 10 minit.

timg (3)

Nota 4: Kawal masa sukan. Adalah lebih baik untuk penatua mengambil masa 40 minit setiap latihan. Jangan melebihi 1 jam. Peralatan sukan luaran dalam komuniti "jalan kecergasan" dibahagikan kepada tiga jenis: latihan bangunan badan (juga dikenali sebagai latihan anaerobik), latihan aerobik dan latihan fleksibiliti badan. Orang boleh memilih apa yang mereka perlukan untuk menjalankan bahagian badan yang mereka mahu.