Virus Mahkota Baru Menyerang Seluruh Dunia, Masih Bolehkah Anak-Anak Masih Memainkan Peralatan Bermain Luar?

- Apr 28, 2020-

IMG_2101

Pada {0}} pertama, coronavirus baru pertama kali melekatkan China dengan tiba-tiba semasa Festival Musim Bunga kami, dan setelah tidak lama, hampir seluruh dunia dihuni oleh coronavirus baru. Lebih dahsyat daripada yang kita bayangkan, ini membuatkan banyak orang kehilangan keluarga dan rakan mereka dalam masa yang singkat. Dan sebahagian besar daripada kita terkurung di rumah selama beberapa bulan. Orang tidak boleh pergi ke luar, mendaki gunung atau berlari berhampiran rumah adalah mewah bagi kita. Tinggal di rumah tetap selamat. Ini sangat sukar bagi keluarga yang mempunyai anak. Kanak-kanak memerlukan cahaya matahari dan waktu bermain di luar, ia bagus untuk pertumbuhan dan kesihatan mereka. Menjaga anak-anak di rumah sepanjang hari, mereka bermain produk elektronik lebih banyak masa daripada biasanya, terlalu menyakitkan mata mereka. Jadi datang dan bermain di luar lebih penting untuk kanak-kanak daripada orang dewasa.

IMG_2099

Ada soalan bolehkah kanak-kanak bermain peralatan bermain di luar dalam tempoh istimewa ini?

Oleh kerana China telah mengawal keadaan wabak untuk jangka waktu tertentu, maka semua industri, perusahaan dan kedai mulai dibuka. Peralatan taman permainan luaran kami dibasmi kuman setiap hari untuk anak-anak' selamat, dan udara di luarnya mengalir, ruangnya cukup besar, sehingga tahap virus tidak dapat' tinggi . Tetapi jika taman permainan penuh sesak, kami masih tidak menyarankan anak-anak untuk bermain.

IMG_2102

Buat masa ini virus mahkota baru masih belum berakhir, kita masih harus mengurangkan kekerapan aktiviti luar. Kami tidak tahu' bila semua orang boleh menanggalkan topeng dan keluar untuk menghirup udara segar. Tetapi saya rasa tidak lama lagi, kita dapat saling berpelukan dan bermain bersama seperti sebelumnya.

IMG_6411