Apa taktik untuk pengeluar peralatan taman air untuk menangani hujan?

- May 15, 2020-

Apa taktik untuk pengeluar peralatan taman air untuk menangani hujan?

water outdoor playground equipment

Hujan ketika musim panas, tetapi musim panas juga merupakan musim puncak taman air. Apa yang perlu saya lakukan ketika kedua-duanya saling memukul? Juga, akibat dampak hujan alami, kualitas air akan berubah. Apakah pengeluar peralatan taman air kami' petua untuk menangani perkara ini? Titik pengetahuan yang relevan: Penyaringan air yang bersih dalam peralatan taman air adalah mustahak!

Hujan musim panas

Sekiranya hujan terlalu besar, perlu dilakukan dengan baik langkah-langkah perlindungan keselamatan mesin dan peralatan. Sekiranya curah hujan agak kecil, ini adalah kunci untuk menyelesaikan badan air di kolam renang

Kerpasan memasuki kolam renang tidak dapat dihentikan. Kerpasan akan membawa banyak kuman dan alga, dan pemendakan itu sendiri menunjukkan keasidan dan kealkalian. Apabila banyak pemendakan disuntikkan ke kolam renang, kepekatan ion hidroksida akan menjadi lebih rendah dan menjadikan air di kolam renang menjadi masam.

Rawatan air taman air

Mengganti air di dalam dengan air baru akan memakan banyak sumber dan sumber manusia. Cadangan dan kaedah berikut akan mengajar anda bagaimana menghadapinya:

Masukkan ke dalam pembasmi kuman, kira-kira 1. 5 kali-2 kali jumlah penggunaan biasa ke dalam air;

Sekiranya anda mendapati bahawa badan air menunjukkan hijau zamrud ketika hujan, anda mesti menambah agen tindak balas di dalamnya;

Selepas 3 jam, pengatur nilai indeks nilai kepekatan ion hidroksida harus dijalankan sehingga nilai indeks kepekatan ion hidroksida mencapai 7. 5.