Terdapat banyak gelongsor di taman air, adakah anda tahu bagaimana melakukannya?

- May 31, 2020-

Terdapat banyak gelongsor di taman air, adakah anda tahu bagaimana melakukannya?

u=4174930532,448231512&fm=15&gp=0

Mengenai slaid, orang dewasa dan kanak-kanak sepertinya suka bermain, dan taman permainan atau taman air biasa mempunyai peralatan seperti itu. Saya fikir sebab mengapa peralatan ini popular adalah agak selamat, tetapi lebih lama dan lebih tinggi, dan menjengkelkan. Telah disambut oleh semua orang. Kemudian, terdapat banyak slaid peralatan taman air. Adakah anda tahu bagaimana melakukannya? Pengetahuan berkaitan: Saya menasihatkan anda untuk melabur di taman air seperti ini!

timg

Gelongsor air

Pembuatan peralatan slaid

Mesin dan peralatan gelongsor air secara kasar dibahagikan kepada dua kategori: gelongsor air bersaiz besar dan sederhana dengan jalan kabel panjang beratus-ratus meter di peralatan hiburan air; jenis gelongsor air dengan keseronokan yang menyeronokkan yang biasa berlaku di tadika.

Peralatan hiburan air bersaiz besar dan sederhana tergolong dalam tahap operasi khas dan dinilai B. Setiap bahagian mesin dan peralatan mesti melalui pemeriksaan, pemeriksaan dan penerimaan kejuruteraan Institut Pemeriksaan Peralatan Khas China. Ia boleh digunakan hanya setelah menunjukkan sijil pematuhan.

Oleh itu, pada peringkat reka bentuk gelongsor air, perlu dilakukan analisis kekuatan mampatan, kekukuhan lenturan, had keletihan, kebolehpercayaan, ketahanan runtuh dan anti slip strukturnya, dan melebihi prestasi keselamatan yang ditentukan dalam piawaian relatif , tulis pengiraan yang boleh dipercayai Arahan penggunaan disetujui oleh jurutera teknikal dengan sijil kelayakan relatif yang dikeluarkan oleh Institut Pemeriksaan Peralatan Khas China, dan dapat digunakan hanya setelah menunjukkan sisi laporan penilaian.

Semasa menjalankan pengiraan dan analisis struktur mesin dan peralatan slaid air di peralatan permainan air, perlu mempertimbangkan beban, beban hidup, beban angin, beban salji, beban bencana gempa dan beban impak