Keselamatan taman permainan kanak-kanak dalaman mesti dimulakan dari aspek berikut

- Sep 15, 2020-

Keselamatan taman permainan kanak-kanak dalaman&# 39 perlu dimulakan dari aspek berikut


Dengan perkembangan pesat industri hiburan kanak-kanak&# 39, semakin banyak taman permainan di mana kanak-kanak dapat bermain. Antaranya, yang paling popular, paling popular, dan yang paling popular adalah taman permainan kanak-kanak dalaman'. Taman permainan kanak-kanak dalaman&# 39 boleh dikatakan menyeronokkan untuk anak-anak Langit dan bumi, biasanya terdapat banyak ibu bapa yang membawa anak-anak mereka bermain, terutama ketika hari raya, popularitinya lebih hebat. Oleh itu, sangat penting untuk memastikan keselamatan kanak-kanak semasa bermain, dan keselamatan taman permainan kanak-kanak dalaman&# 39 perlu dimulakan dari aspek berikut.

Naughty Castle, Theme Naughty Castle Children' s Paradise

1. Kebersihan

Anak-anak Syurga&adalah taman permainan di mana anak-anak berkumpul, dan daya tahan anak-anak&# 39 akan menjadi agak lemah, dan lebih mudah jatuh sakit. Oleh itu, sangat penting untuk melakukan pekerjaan dengan baik dalam membersihkan anak-anak syurga'. Pengendali taman permainan kanak-kanak&# 39 perlu membersihkan dan menyusun peralatan hiburan yang mudah diwarnai seperti mainan elektrik, tikar lantai, bola laut, platform, dan lain-lain, setiap pagi atau ketika tidak ada kanak-kanak yang bermain. Namun, dalam sehari operasi&# 39, ada kemungkinan ia akan menjadi kotor lagi dan tidak dapat dibersihkan tepat pada waktunya. Tempoh masa ini juga merupakan jangka masa di mana ibu bapa lebih cenderung menemui masalah dengan kesihatan taman. Oleh itu, selain membersihkan dan menyelesaikan setiap pagi dan petang, taman permainan kanak-kanak dalaman&# 39 juga dapat menutup perniagaannya pada waktu tengah hari untuk pembersihan kecil sederhana.


2. Aplikasi peralatan hiburan

Semasa meletakkan peralatan bermain atau peralatan bermain, sentuhan langsung dengan peralatan besi-besi, benda keras yang telanjang, dan benda tajam harus dielakkan untuk mencegah anak-anak mengalami trauma dan lebam semasa bermain. Untuk produk plastik, produk plastik berkualiti tinggi harus dipilih, dan produk yang beracun, berbau, atau tercemar harus dilarang. Dalam proses operasi peralatan hiburan, walaupun kebanyakan ibu bapa akan menemani proses permainan&# 39, pengendali taman kanak-kanak&# 39 itu masih perlu memastikan pekerja prihatin terhadap situasi permainan anak-anak' dan status operasi peralatan hiburan untuk mengelakkan kemalangan berlaku. Untuk memproses tepat pada masanya.


3. Pembelian peralatan hiburan

Semasa membeli peralatan hiburan, keselamatan mesti menjadi keutamaan pertama. Keselamatan adalah faktor penting yang mempengaruhi pembelian peralatan hiburan. Peralatan yang dipilih oleh pengendali harus mempunyai jaminan kualiti dan mesti diuji dan diluluskan oleh peralatan khas negara untuk mengelakkan kemalangan akibat kualiti produk semasa operasi; pada masa yang sama, pengendali juga perlu mengenali perincian yang relevan seperti sumber produk untuk mengelakkannya digunakan. Tidak ada tempat untuk menyelesaikan aduan jika ada masalah yang sesuai dalam proses tersebut.


4. Peralatan kecemasan

Taman permainan kanak-kanak&# 39 biasanya didirikan di dalam rumah, dan kebanyakan mereka memerlukan elektrik tidak kira siang atau malam. Contohnya, laluan kecemasan, lampu kecemasan, dan lain-lain, ini mesti dipasang di stesen servis atau tempat yang sesuai sekiranya berlaku keperluan yang tidak dijangka. Sekiranya kemalangan berlaku secara tidak sengaja, anda harus menghubungi nombor kecemasan secepat mungkin untuk membersihkan keselamatan anggota dan anak-anak.

Naughty Castle, Theme Naughty Castle Children' s Paradise

Lima, api

Perlindungan kebakaran di taman permainan kanak-kanak&# 39 juga sangat penting. Sebilangan besar pengendali tahu bahawa taman permainan kanak-kanak&# 39 mesti mempunyai pintu keluar yang baik dan dilengkapi dengan peralatan memadam kebakaran. Semasa merancang pemilihan tempat permainan kanak-kanak&# 39, adalah perlu untuk mengenali lokasi pintu masuk, pintu keluar, laluan ekspres, laluan kecemasan, dan lain-lain yang relevan dan memastikan laluan yang lancar seperti yang dirancang. Sekiranya tempatnya terlalu besar, peralatan kebakaran, seperti alat pemadam api, alat penyiram api, dan lain-lain, harus ditempatkan pada jarak yang sangat dekat antara satu sama lain, dan bekerjasama secara aktif dengan pengesanan kebakaran, perlu meminta pertolongan dari api.