Kaedah pembasmian kuman dan pembersihan peralatan permainan kanak-kanak

- Aug 15, 2020-

Kaedah pembasmian kuman dan pembersihan peralatan permainan kanak-kanak'.


Main peralatan yang diperbuat daripada plastik

Peralatan taman permainan plastik seperti gelongsor, kuda kayu, dan kereta juga biasa digunakan di taman permainan kanak-kanak dalaman. Boleh dicairkan dengan air sabun, 84 pembasmi kuman, serbuk pemutih, dan lain-lain, direndam, gosok dengan lembut dengan kain lembut atau sikat lembut, kemudian bilas dengan air bersih, lap kering dengan kain pembersih atau keringkan sinar matahari.


Peralatan hiburan FRP

Pembersihan semua peralatan FRP agak mudah, hanya lap dengan kain lembap. Walau bagaimanapun, perlu membersihkan peralatan waxing seperti slaid kaca gentian secara berkala untuk melindungi slaid dan mengekalkan kelancaran.


Blok bangunan EPP

Kita boleh mengelap batu bata EPP dengan kain lembap. Untuk beberapa bahagian yang berwarna, kita boleh menggosok dengan kain lembap yang dibasahi dengan air sabun, dan kemudian lap lagi dengan kain lembap yang bersih. Akhir sekali, lap noda air dengan kain kering dan masukkan ke dalam bolong untuk kering.


Peralatan hiburan elektrik

Berhati-hati semasa membersihkan peralatan elektrik. Pertama sekali, pastikan kerja pembersihan dilakukan di bawah premis pemadaman untuk mengelakkan kemalangan seperti kejutan elektrik. Kedua, peralatan elektrik hanya boleh digosok tetapi tidak dibilas untuk mengelakkan air mengalir ke peralatan dan menjejaskan pengoperasiannya yang normal. Akhirnya, setelah membersihkan peralatan elektrik, pastikan anda menunggu sehingga kering sebelum menghidupkan kuasa.


Pembersihan peralatan jaring tali

Pembersihan tali bersih adalah yang paling sukar dibersihkan di antara begitu banyak peranti. Satu-satunya cara untuk membersihkannya ialah membersihkannya dengan pembersih vakum atau kipas, dan kemudian lap dengan kain lembap.


Pembersihan peralatan kayu

Peralatan berasaskan kayu biasanya boleh dibahagikan kepada dua jenis: satu adalah kayu padu, dan yang lain adalah papan kitar semula, juga dikenali sebagai papan tahan api. Untuk peralatan kayu padu, cukup lap dengan kain lembap. Papan api mesti dibersihkan dengan kain lembap segera setelah disapu dengan kain lembap, kerana papan jenis ini akan membengkak dan membusuk segera setelah menyerap kelembapan, yang akan mempengaruhi jangka hayat.


Pembersihan peralatan logam

Peralatan logam di taman permainan kanak-kanak&# 39 adalah sebahagian besarnya peralatan elektrik atau pneumatik, seperti karbin, penyembur bola, bola tuang, dan lain-lain. Permukaan peralatan jenis ini dirawat dengan anti karat dan dapat dilap dengan kain basah, tetapi mestilah tidak terlalu basah (peralatan hidup, berbahaya), dan akhirnya mesti dikeringkan dengan kain kering.

Naughty Castle, Theme Naughty Castle Children' s Paradise

Selain membersihkan peralatan di atas, peralatan taman permainan kanak-kanak seperti tandas dan tandas boleh disembur secara berkala dengan 3% ke Sur dan dibersihkan secara berkala dengan tandas. Ingat untuk tidak menggunakan banyak penyegar dan pembasmi kuman yang merengsa, saluran pernafasan kanak-kanak&# 39 sangat sensitif. Penapis penghawa dingin, tolong kakitangan pembersihan profesional untuk membersihkannya dengan kerap. Orang yang bertanggungjawab membersihkan dan membasmi kuman taman permainan kanak-kanak boleh ditunjukkan di papan peringatan taman permainan yang jelas, supaya ibu bapa lebih senang dan senang dikesan.