Penyelenggaraan harian peralatan permainan kanak-kanak

- Mar 02, 2020-

Peralatan permainan kanak-kanak akan dipakai oleh masa. Sekiranya struktur taman kanak-kanak tidak dikekalkan dengan betul, ia akan menjejaskan reka bentuk dan operasi seluruh set anak-anak permainan, ia akan menyebabkan kegagalan dan risiko lain pada pemain kanak-kanak. Jadi, bagaimanakah peralatan hiburan luaran dan dalaman rutin dikekalkan?

IMG_1681

Kaedah penyelenggaraan utama peralatan permainan kanak-kanak adalah seperti berikut:

1. Bahagian plastik dan serat kaca boleh digosok dengan kain lembut atau berus lembut dengan air sabun yang diencerkan dan direndam, membersihkan serbuk basuh, serbuk pelunturan, dan sebagainya, kemudian bersihkan dengan banyak air, kering dengan kain pembersih, dan akhirnya gunakan 84 semburan disinfektan untuk membasmi kuman.

2. Bahan partikel lembut boleh dibasuh dengan kain lembut yang dibasahi dengan air sabun, atau diletakkan di bawah sinar matahari untuk disinfeksi;

3. Bahagian-bahagian kayu tahan lasak, tahan haba, tidak boleh memudar boleh dibasuh dengan air sabun dan kering, kemudian disembur dengan 84 pembasmi kuman untuk membasmi kuman;

4. Jika bahagian logam memerlukan penyingkiran karat, anda boleh menggunakan berus untuk mengeluarkan karat dan lap dengan kain kering. Selepas terdedah kepada matahari, anda boleh membeli cat semburan diri tanpa warna dengan jarak kira-kira 20 cm untuk menyemburkannya. Setelah kering, semburkannya sekali lagi untuk melindungi bahan tersebut.

5. Apabila membersihkan bahagian-bahagian elektrik peralatan hiburan kanak-kanak elektronik, mula-mula pastikan bahawa kuasa dimatikan dan penyiraman adalah dilarang. Secara umumnya, gunakan kain basah untuk membersihkannya. Selepas kering, sambungkannya ke bekalan kuasa.

6. Semua peralatan hiburan kanak-kanak, slaid luaran, dan slaid tiub tidak sepatutnya mempunyai air terkumpul selepas hari-hari hujan. Jika terdapat air yang tersisa, lubang dengan diameter 4 mm harus ditumbuk di tempat paling rendah untuk mengalirkan air;

7. Jika ia adalah bilik permainan kanak-kanak dalaman, tanah, dinding harus disinfektan oleh sinaran ultraviolet setiap hari, ruang harus beralih ke tempat yang kerap, dan harus disinfektan dengan semburan hidrogen peroksida sekali seminggu;

8. Pada masa yang sama pembasmian kuman, pastikan sama ada bahagian sambungan peralatan hiburan kanak-kanak itu tegas, mengisi semula bahagian sambungan dengan pergerakan logam yang kerap, dan semak sama ada peralatan litar dan bahagian biasa rosak.

海洋球清洗

Taman permainan kanak-kanak dalaman mempunyai reka bentuk dan perancangan yang sempurna, yang menarik minat ramai kanak-kanak bermain. Penyelenggaraan peralatan permainan kanak-kanak sangat penting. Hanya selamat, berkualiti tinggi dan terjamin, anak-anak kita boleh bermain dengan selamat.