7 strategi pemasaran untuk meningkatkan pendapatan tempat

- Aug 30, 2020-

7 strategi pemasaran untuk meningkatkan pendapatan tempat


1. Permudahkan borang tiket kompleks untuk taman trampolin

Tiket boleh dirancang mengikut kedudukan orang ramai, tiket dewasa, tiket kanak-kanak, tiket pelajar tiga jenis ini. Tujuan utama ini adalah untuk mengubah kumpulan yang menguntungkan dan kadar penukaran pesanan taman trampolin.


2. Mengoptimumkan fokus dalaman

Dalam arah panduan membeli-belah untuk tempat, gaji bulanan tradisional dapat ditingkatkan menjadi berorientasikan prestasi dari minat pemandu membeli-belah itu sendiri. Fokus utama adalah pada kedudukan orang ramai yang disebutkan di atas dan mengembangkan saluran perniagaan baru.


3. Meningkatkan harga unit pengalaman pelanggan dengan berkesan

Tiket-tiket murah di tempat ini boleh dirancang sebagai tiket berjangka. Tiket kos rendah hanya dibenarkan bermain selama 1 jam. Bahagian lembur disarankan kepada pelanggan untuk membuat tiket untuk meningkatkan kekerapan tiket penggunaan tempat'


4. Meningkatkan kakitangan dengan berpatutan dan meningkatkan pengalaman pelanggan

Mengikut aliran orang ramai dan cuti di tempat tersebut, sebilangan besar kakitangan sambilan direkrut untuk membuat rondaan di tempat tersebut untuk pemeriksaan keselamatan dan penyelenggaraan pesanan; pada masa yang sama tingkatkan kawasan rehat pelanggan&# 39, sediakan teh dan sebilangan kecil buah-buahan makanan ringan mengikut mod penangkapan ikan laut, dan bimbing pengunjung secara khusus untuk membantu menerbitkan kandungan di Titik Diskaun vibrato; tambahkan saluran daftar tunai pada hujung minggu atau semasa puncak sibuk untuk meredakan lalu lintas yang sesak.


5. Gunakan prestasi trampolin untuk menarik populariti

Di bawah janji temu biasa, pelbagai jenis persembahan trampolin diadakan dan kuliah pengetahuan trampolin juga dapat diadakan dengan bantuan persembahan untuk mewujudkan suasana sukan trampolin yang kuat; mengikut kesukaran mengajar, pertandingan yang relevan dibuat masing-masing, dan perbandingan psikologi pengguna digunakan untuk secara tidak langsung mendorong semangat pengguna lain.


6. Luaskan saluran pendapatan kedai

Pada masa ini, luas keseluruhan taman tema trampolin beribu-ribu meter persegi. Adalah mungkin untuk membahagikan kawasan tertentu di tempat tersebut untuk melaksanakan projek-projek keuntungan yang lain untuk tempat tersebut. Contohnya, bilik ulang tahun trampolin, ruang bangunan kumpulan, ruang rehat dan hiburan, dan lain-lain, menggunakan pesta ulang tahun dan bangunan kumpulan untuk meningkatkan pendapatan harian apabila aliran orang rendah. Usaha sama dengan pihak ketiga untuk meningkatkan saluran pemerolehan pelanggan.


7. Tamatkan aktiviti pembelian kumpulan harga rendah dan buka saluran pelanggan VIP

Pengumuman dibuat melalui pelbagai saluran untuk meningkatkan pengalaman pemain sebagai peluang untuk menghentikan aktiviti pembelian kumpulan harga rendah, hanya untuk menjaga promosi kedai, dan untuk mengumumkan langkah-langkah baru untuk meningkatkan pengalaman pelanggan. Buka saluran pelanggan VIP, saluran VIP menikmati hak ahli eksklusif, mengurangkan masa menunggu dalam barisan, dan pada masa yang sama, mengikut kekerapan penggunaan ahli, terima peniaga pihak ketiga dengan kupon potongan harga yang berbeza (kupon letak kereta, kupon kursus , baucar roti, dll.)